A főzés során a versenyzők saját maguk által hozott nyersanyagból, saját eszközökkel (bogrács,
előkészítő asztal, tűzifa, gázégő, ülőalkalmatosság, stb.) készítik el a jelentkezési lapon megjelölt
lecsót.
A versenyző csapatoknak 3x3 m-es partysátor állítása kötelező.
A szervezők által kijelölt főzőhelyeket a rendezvény napján 09.00-ig kell elfoglalni majd a területet berendezni.
Az ünnepélyes tűzgyújtásra 10.30-kor kerül sor. A lecsó természetes tűzön vagy gázégővel készülhet.
Tűzoltó-készülék megléte kötelező! A verseny vége 14.00-kor lesz.
A csapatoknak 1 adag ételt kell bemutatni a szakmai zsűrinek bírálatra 12.00 - 13.30 között.
Az esztétikus tálalást a zsűri külön pontozza!
Kategóriák: – a besorolást a zsűri végzi a helyszínen!
1. Hagyományos
2. Különleges lecsó
Kóstoltatás:
A szervezők minden évben lehetőséget biztosítanak, hogy a kilátogatók is megkóstolhassák az elkészült lecsókat, kóstoló jegyek ellenében.
A kóstoltatáshoz szükséges műanyag edényt, evőeszközt és kenyeret a megvásárolt kóstolójegy mellé a szervezők biztosítják. A jelentkezési lapon vállalt kóstolóadag kiosztása kötelező.
Az ételek készpénzért történő értékesítése tilos!
Az elkészített ételek kóstoltatását a versenyzők végzik a vásárló által leadott kóstolójegy ellenében. A csapatok által összegyűjtött kóstolójegyeket a szervezőknél (INFO-sátorban) lehet visszaváltani a rendezvény napján 17.00-ig 200 Ft értékben.
A verseny díjai:
I. 2020. Lecsófesztivál Arany paprika díj + ajándékcsomag
II. 2020. Lecsófesztivál Ezüst paprikadíj + ajándékcsomag
III. 2020. Lecsófesztivál Bronz paprika díj + ajándékcsomag
+ Különdíjak
A csapatnak a főzőhelyét a versenyt követően feltakarított, rendezett állapotban kell elhagyni, szemetet kukazsákokba csomagolva hagyhatják a helyükön!
A nevezési díjat legkésőbb 2020. 08. 21-ig kell befizetni:
OTP 11742197-20033198 – Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület
(közlemény rovatba a csapat nevét tüntessék fel).
Információs telefonszám: 06 (20) 254 0584
E-mail cím: kulturiszt111@gmail.com
Jelentkezési lap letölthető innen:
» Főzőverseny jelentkezési lap (pdf)
» Rendezvény szabályzat (pdf)
A jelentkezési lap leadható e-mailben: kulturiszt111@gmail.com
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A főzés során a versenyzők saját maguk által hozott nyersanyagból, saját eszközökkel (bogrács,
előkészítő asztal, tűzifa, gázégő, ülőalkalmatosság, stb.) készítik el a jelentkezési lapon megjelölt
lecsót.
A versenyző csapatoknak 3x3 m-es partysátor állítása kötelező.
A szervezők által kijelölt főzőhelyeket a rendezvény napján 09.00-ig kell elfoglalni majd a területet berendezni.
Az ünnepélyes tűzgyújtásra 10.30-kor kerül sor. A lecsó természetes tűzön vagy gázégővel készülhet.
Tűzoltó-készülék megléte kötelező! A verseny vége 14.00-kor lesz.
A csapatoknak 1 adag ételt kell bemutatni a szakmai zsűrinek bírálatra 12.00 - 13.30 között.
Az esztétikus tálalást a zsűri külön pontozza!
Kategóriák: – a besorolást a zsűri végzi a helyszínen!
1. Hagyományos
2. Különleges lecsó
Kóstoltatás:
A szervezők minden évben lehetőséget biztosítanak, hogy a kilátogatók is megkóstolhassák az elkészült lecsókat, kóstoló jegyek ellenében.
A kóstoltatáshoz szükséges műanyag edényt, evőeszközt és kenyeret a megvásárolt kóstolójegy mellé a szervezők biztosítják. A jelentkezési lapon vállalt kóstolóadag kiosztása kötelező.
Az ételek készpénzért történő értékesítése tilos!
Az elkészített ételek kóstoltatását a versenyzők végzik a vásárló által leadott kóstolójegy ellenében. A csapatok által összegyűjtött kóstolójegyeket a szervezőknél (INFO-sátorban) lehet visszaváltani a rendezvény napján 17.00-ig 200 Ft értékben.
A verseny díjai:
I. 2020. Lecsófesztivál Arany paprika díj + ajándékcsomag
II. 2020. Lecsófesztivál Ezüst paprikadíj + ajándékcsomag
III. 2020. Lecsófesztivál Bronz paprika díj + ajándékcsomag
+ Különdíjak
A csapatnak a főzőhelyét a versenyt követően feltakarított, rendezett állapotban kell elhagyni, szemetet kukazsákokba csomagolva hagyhatják a helyükön!
A nevezési díjat legkésőbb 2020. 08. 21-ig kell befizetni:
OTP 11742197-20033198 – Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület
(közlemény rovatba a csapat nevét tüntessék fel).
Információs telefonszám: 06 (20) 254 0584
E-mail cím: kulturiszt111@gmail.com
Jelentkezési lap letölthető innen:
» Főzőverseny jelentkezési lap (pdf)
» Rendezvény szabályzat (pdf)
A jelentkezési lap leadható e-mailben: kulturiszt111@gmail.com
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál